Professionelt samarbejde gav Domis mod på mere
ABS Alarm og Sikkerhed har leveret videoovervågning til det aarhusianske byggeprojekt Åhusene. Det er blevet gjort på så overbevisende manér, at bygherren Domis også har valgt ABS Alarm som samarbejdspartner til sit næste store projekt.
Domis-koncernen står bag en række visionære byggeprojekter i Aarhus – blandt andet det eksklusive boligområde Åhusene, der består af 9 topmoderne højhuse centralt placeret i byen. I boligområdet er der etableret et ligeså moderne videoovervågningsanlæg, og dét har ABS Alarm og Sikkerhed leveret.

”Markedet for sikkerhedsløsninger er broget, og der er mange spillere. Men hos ABS Alarm oplever vi, at vi både får den rigtige løsning til den rigtige pris og den professionelle sparring i processen, som vi ønsker. De er meget ærlige omkring produktet og prøver ikke at sælge os mere, end vi har brug for. Derfor fik vi hurtigt tillid til dem,” siger Nicolai Hommelhoff, partner i Domis Udvikling.

Nem og smidig proces

Åhusene har fået etableret 60 højopløselige kameraer, som blandt andet overvåger indgangspartier, gangarealer, elevatorer og boligområdets parkeringskælder. Anlægget styres via en central softwareplatform, så Domis kan tilgå alt videomateriale fra en enkelt skærm.

Processen med at tænke videoovervågningsanlægget ind i byggeprojektet har ifølge Nicolai Hommelhoff været meget tilfredsstillende.

”ABS Alarm kom med et oplæg til os, som vi sagde ja til. Derfra koordinerede de alt med totalentreprenøren – så det kørte faktisk helt af sig selv. For os er det vigtigt, at processen glider så let og gnidningsfrit som overhovedet muligt, og det har ABS Alarm virkelig formået at få den til,” siger han.

”Ringer du til ABS Alarm og spørger, om de vil sørge for, at noget sker, så sker det. For eksempel bad vores totalentreprenør ABS Alarm om at sætte kameraer op løbende under byggeriet, så byggepladsen var overvåget i tilfælde af indbrud og lignende – og det sørgede de for. Den smidighed og handlekraft kan vi godt lide.”

Godt samarbejde fører til mere

Som følge af det gode samarbejde om Åhusene har Domis valgt at bruge ABS Alarm som bygherrerådgiver i det prestigefulde byggeprojekt Lighthouse* på havnen i Aarhus.

”Videoovervågning er et felt, hvor der sker en utrolig stor udvikling hele tiden, og vi kan jo ikke holde os opdaterede på de nyeste standarder. Derfor er ABS Alarm med inde over byggeprocessen, hvor de sidder og tænker sikkerhedsløsninger for vores totalentreprenør og sikrer, at enterprisekontrakten bliver overholdt,” fortæller Nicolai Hommelhoff.

Domis-koncernen har ligeledes valgt ABS Alarm som leverandør af alarmer til koncernens egne kontorer.

”ABS Alarm er en dygtig og professionel samarbejdspartner, og sådan én er altid værdifuld at have,” siger Nicolai Hommelhoff.

Fakta om videoovervågningsanlægget:

Anlægget består af 60 stk. AXIS IP-kameraer på 1,3 og 3 megapixel, hvilket sikrer en meget høj billedkvalitet
Kameraerne overvåger blandt andet indgangspartier, gangarealer, postkasseanlæg og elevatorer samt boligområdets parkeringskælder
Alle installationer er sikret mod hærværk
Anlægget styres via en central softwareplatform fra producenten Mirasys. Platformen giver Domis mulighed for at tilgå alt videomateriale fra en enkelt computer
Boligområdets ni højhuse er forsynet med netværk via en central fiberring
Der er etableret underkrydsfelt i hvert højhus